Големите въпросиGrand Hotel Millennium Sofia

Имаме отговорите на Вашите въпроси

Освен вълнуваща, подготовката за сватбата често може да бъде и стресираща. Не е нужно да правите всичко сами. Специално за Вас сме подготвили отговори на най-често задаваните въпроси.

Наличност и Цени

КОЛКО по-рано ТРЯБВА ДА НАПРАВя РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА МОЯТА СВАТБА?

Колкото е възможно по-рано. Гранд Хотел Милениум София е едно от най-предпочитаните места за сватба и често най-популярните сватбени дати са заети. Обикновено една година предварително е достатъчно време, за да резервирате и планирате всеки малък детайл. За други дати са възможни резервации с по-малко предизвестие. Съветваме Ви да се свържете с нас, за да проверите наличните дати.

Съвет: Проверете за специални оферти за определени сезони, периоди или дати.

ИМА ЛИ НЕЩО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЯ, ПРЕДИ ДА СЕ СВЪРЖА С ХОТЕЛА?

За да Ви предложим най-добрата локация и пакети, които ще отговарят на Вашия вкус, трябва да знаете очаквания брой гости, предпочитана дата и прогнозен бюджет.

Съвет: Ако сте гъвкави с датите, можете да получите специална оферта.

колко големи СВАТБИ МОГАТ ДА БЪДАТ организирани В ГРАНД ХОТЕЛ МИЛЕНИУМ СОФИЯ?

Разполагаме с набор от 14 мултифункционални зали за събития на 3 етажа за различни по големина събития. Независимо дали предпочитате по-малка сватба или голяма пищна церемония, ние ще Ви предложим най-добрия вариант. Най-голямата ни зала - Millennium Grand Ballroom може да приеме до 350 души.

Съвет: Попитайте нашите сватбени специалисти какви пакети са налични в зависимост от броя на гостите (от пищно тържество до интимно семейно събиране).

 

КАКВА Е ПРОГНОЗНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК И КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО в нея?

Нашите пакети са персонализирани, за да отговарят на бюджетa Ви. Цената зависи от броя на присъстващите, Вашите предпочитания за декор, меню и напитки. Нашите сватбени пакети започват от €63 на човек. 

Съвет: Проверете нашите пакети all-in или а-ла-карт допълнителни услуги, които можем да организираме, за да избегнете тромавата координация между различни посредници.

 

КАКВИ СА ЦЕНИТЕ ЗА РАЗЛИЧНИ ДНИ ОТ СЕДМИЦАТА? А за РАЗЛИЧНИТЕ СЕЗОНИ?

Ние разбираме колко важна е Вашата сватба за Вас, независимо през пролетта или лятото, затова имаме специални сезонни сватбени пакети. Те зависят от сезона, дните от седмицата и много други.

Съвет: Проверете за специални оферти за определени сезони, периоди или дати.

ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ОТСТЪПКА от СТАЯТА ЗА МОИТЕ ГОСТИ, КОИТО ИСКАТ ДА се НАСТАНЯТ В ХОТЕЛА?

Да. Преференциалната цена зависи от броя на гостите, които искат да останат при нас и периода на престой. Нашият екип ще се радва да Ви предложи най-преференциалните цени при запитване.

Съвет: Колкото повече стаи, толкова по-добра цена! Ще предложим преференциални цени за настаняване на гостите Ви, за да прекарат една незабравима нощ, да релаксират в деня след празненството в нашия СПА център или просто да прекарат спокоен почивен ден далеч от дома.

 

Особености на локациите

ЗА КОЛКО ВРЕМЕ можем да ползваме локацията?

Времето, което е включено в цената е 5 часа.

Може ли да удължим времето за ползване?

Осигуряваме залата (ресторанта) за 5 часа, след което таксуваме допълнително време. Крайният час на събитието може да бъде удължен до 03:00ч.

Съвет: Можете да удължите този специален момент още повече със сватбена церемония и питие "за добре дошли" преди сватбената гала вечеря.

 

ИМА ЛИ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ДЕКОРация?

Няма ограничения за декорацията. Не е разрешено да се правят дупки в пода или да се поврежда интериора.

Съвет: Можете да разчитате на нас за организирането на декорацията, като следваме Вашите изисквания, за да избегнете всякаква стресираща координация в самия ден.

РАЗРЕШЕНо ЛИ Е внасяне на външен КЕТЕРИНГ?

Разрешено е само внасянето на вино и алкохолни напитки. Можем да Ви предложим списък с преференциални цени от нашия доставчик. Начисленията се правят за действителна консумация на отворена бутилка. Имате възможност да донесете торта срещу заплащане.

Съвет: Преференциалната ценова листа за бутилка е достъпна само за сватбени тържества.

 

ДОСТЪПНа ЛИ Е локацията за хора с увреждания?

Да, Гранд Хотел Милениум София е изцяло достъпен за всички социални групи.

Съвет: Уведомете ни предварително, за да можем да се уверим, че всичко е перфектно или дори да осигурим лична помощ, ако е необходимо.

 

ИМА ЛИ допълнителна ТАКСа за ПАРКИНГ?

Хотелът осигурява безплатен паркинг за младоженците. Всички останали гости се таксуват по 4 лв. на час или 40 лв. за 24 часа.

Съвет: Районът около Гранд Хотел Милениум София попада в "Зелена зона" за паркиране и е безплатен за паркиране след 19:30ч. от Понеделник до Събота и през целия ден в Неделя.

КОГА СЕ ПРАВИ ДЕГУСТАЦИЯ НА МЕНЮто?

Дегустацията на сватбеното меню трябва да се извърши най-късно 14 дни преди датата на тържеството Ви.

Съвет: Ако очаквате гости от чужбина, не пропускайте да им предложите български традиционни ястия с изискано представяне.

Хотелски услуги и доставчици

КАКЪВ ВИД СВАТБЕНИ УСЛУГИ предлагате?

Планирането на сватбата не трябва да бъде трудно и стресиращо. Трябва да носи пеперуди в стомаха и усмивки. Ние силно вярваме в това твърдение и поради тази причина нашите професионални сватбени координатори са най-добрият избор, който можете да направите, за да Ви напътстват през този процес.

Нашите специализирани сватбени координатори ще Ви помогнат с процеса на организация на следните услуги:

 • Предоставяне на локация
 • Настаняване на преференциални цени
 • Подаръци за добре дошли за Вашите гости
 • Транспорт и туристически обиколки
 • Предсватбени и следсватбени събития като коктейл за добре дошли, следсватбен обяд и много други
 • Управление на бюджета
 • Съвети за планиране и креативни идеи: персонализиран график, идеи и вдъхновения
 • Сватбена церемония
 • Храни и напитки
 • Сватбена торта
 • Облекло и аксесоари
 • Подгответе се за големия ден със Спа и уелнес терапии
 • Спа и уелнес възстановяване след сватбата

Съвет: Проверете нашите пакети all-in или а-ла-карт допълнителни услуги, които можем да организираме, за да избегнете тромавата координация между различни доставчици.

МОже ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМе И ВЪНШНИ УСЛУГИ?

Разбира се, ние сме отворени да посрещнем външни диджеи, екипи за декорация, детски забавления и т.н. Единствено внасянето на храна и напитките не е позволено, поради безопасността на гостите.

Нещо повече, ако сте уморени да търсите външни доставчици и се надявате някой да направи това вместо Вас, ние ще се радваме да помогнем. По-долу можете да намерите какви услуги на външни доставчици можем да предложим:

 • Професионален DJ и водещ
 • Традиционни български фолклорни формации с водещ(спектакъл, народни танци, игри и др.)
 • Осветление, звук и декорация по поръчка
 • Декорация с цветя и стилизиране на заведенията, включително мебели под наем
 • Дизайн на материали, включително текст на покани и информационни табели
 • Десертни барове и фото кабини
 • Карти за потвърждаване на присъствие
 • Детски кът и анимация

Съвет: Препоръчаните от нас доставчици са избрани въз основа на нашия професионален опит, качеството на услугата, която предоставят, и тяхната репутация в бранша. Установени са стандарти за сътрудничество, за да се гарантира безупречна координация.

КОЛКО ДЪЛГО МОГА ДА ИЗПОЛЗВАМ ЗАЛАТА за сватбената цЕРЕМОНИЯ И КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА НА НАЕМА?

Залата за сватбени церемонии обикновено се предоставя за минимум 2 часа. Залата ще бъде оформена спрямо желаното количество хора, както и представителна маса за подписване.

Съвет: Проверете различните пакети за сватбена церемония.

 
 

политики за депозит, плащане и анулация

ИМА ЛИ ГРАФИК ЗА ДЕПОЗИТИ И КОГА СЕ ДЪЛЖАТ предплащанията?

За Ваше удобство сме разделили плащането на депозита на няколко фази във времето между датата на потвърждение и самия голям ден.

Съвет: Помолете нашите сватбени специалисти да планират този график според нуждите на Вашия бюджет.

 

КОГА ТРЯБВА ДА платим ДЕПОЗИТ, ЗА ДА РЕЗЕРВИРАМЕ ДАТАТА СИ?

Първият депозит трябва да бъде внесен при потвърждение на сватбата.

КОГА Е ПОСЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНА ДАТА ЗА правене на ПРОМЕНИ по НАШАТА РЕЗЕРВАЦИЯ?

Всички детайли, както и краен брой гости, трябва да бъдат финализирани и потвърдени не по-късно от 10 дни преди датата на сватбата.

Съвет: Не забравяйте да помолите гостите си за потвърждение най-късно 1 месец преди датата на сватбата, за да се подготвите и да избегнете стресови промени в последния момент.

КАКВА Е ПОЛИТИКАТА ЗА АНУЛИРАНЕ?

В случай на форсмажорни обстоятелства Ви предлагаме възможност да изберете друга подходяща дата за Вашата сватба в бъдещ период, като любезно Ви предоставим същите условия като първоначално договорените.

Съвет: Любовта не може да бъде отменена, само плановете могат да се променят.

 

Нашите сватбени експерти могат да Ви съдействат на

Телефон: +359 2 445 75 95, Email: events@ghms.bg

Свалете нашата сватбена брошура

Съгласен съм да получавам новини, промоции и маркетингове имейли от Grand Hotel Millennium Sofia, като мога да се отпиша по всяко време.

closearrow-circle-o-downellipsis-v